aboutus

Tietoa yrityksestämme

Rokotteet ovat intohimomme. Laaja 1300 työntekijän tiimimme tuo yhteen erilaisia ammattilaisia kaikilta niiltä aloilta, joita tarvitaan rokotteiden kehittämisessä ja tuottamisessa halki Euroopan. Olemme ylpeitä ollessamme osa Merckin (Euroopassa MSD) ja Sanofin maailmanlaajuisia biolääketieteellisen osaamisen verkostoja, samalla kuitenkin vaalien pienemmän organisaation omistautumista vain tämän mantereen tarpeisiin. Lisätietoja siitä, miten voit liittyä tiimimme jäseneksi saat Sanofi Pasteur MSD:n toimistoilta.

Our Leadership Team

Jean-Paul KressJean-Paul Kress MD, LT, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sanofi Pasteur MSD

Jean-Paul Kress on Sanofi Pasteur MSD:n pääjohtaja. Hän johtaa pääkonttorin ja 19 maan tytäryhtiöiden toimintaa yli 25 innovatiivisen rokotteen kehitystyössä ja jakelussa Euroopassa.

Ennen Sanofi Pasteur MSD:lle tuloaan Jean-Paul toimi toimitusjohtajana Gilead-yrityksessä Ranskassa, joka on yhdysvaltalainen hengenvaarallisten sairauksien kuten HIV:n hoitoon erikoistunut biolääketieteen yritys. Hän aloitti Gilead:lla vuonna 2006 antiviraalisen liiketoimintayksikön Yhdysvaltojen myynti- ja markkinointiosaston johtajana. Viiden yrityksessä viettämänsä vuoden aikana hän takasi vahvan tuloksen liiketoiminnalle, kasvatti vastuualueensa tuotteita ja tytäryhtiöitä huomattavasti, ja oli toimittamassa uusia HIV-hoitoja kuten Gileadin yhden päivittäisen tabletin HIV-lääkekuurin (Single Tablet HIV Regimen). Jean-Paul aloitti uransa lääketeollisuudessa vuonna 1993 tuotejohtajana Prozacille Eli Lillyssa. Tämän jälkeen hän toimi useissa myynti- ja markkinointitehtävissä sekä hallinnon puolella Abbot Laboratories -yrityksessä Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Jean-Paul Kress on suorittanut lääketieteen tohtorin tutkinnon Faculté Necker-Enfants Malades -instituutissa Pariisissa, Ranskassa, sekä jatkotutkinnon farmakologiassa ja immunologiassa Ecole Normale Supérieuressa Pariisissa, Ranskassa.

Didier BlondelDidier Blondel, Johtaja, ylin talousjohtaja, Sanofi Pasteur MSD

Didier Blondel on Sanofi Pasteur MSD:n talous- ja palveluosaston johtaja. Hänen vastuualuinaan ovat talousasiat, kirjanpito, palkanlaskenta, verotus, varainhoito, tietojärjestelmien – I.S. ja I.T. – hankinnat, yleiset palvelut ja kiinteistötoiminta Euroopassa. Hän aloitti yrityksessa tammikuussa 2012. Tätä ennen  Didier hankki laajaa kansainvälistä kokemusta Sanofilla 20 vuoden ajan talousjohtajana, farmaseuttisissa toiminnoissa ja tutkimus- ja kehityspuolella. Tuona aikana hän toimi tärkeänä vaikuttajana transformaatio- ja muutosjohtamisaloitteissa.

Didier valmistui ICN Business School -oppilaitoksesta (Nancy), ja hänellä on myös maisterintutkinto taloudessa ja kirjanpidossa (Nancy). Hän aloitti uransa ulkoisessa auditoinnissa PriceWaterhouseCoopers-yrityksessä.

Stephen LockhartStephen Lockhart, kehitysjohtaja, Sanofi Pasteur MSD

Stephen Lockhart aloitti Sanofi Pasteur MSD:n kehitysjohtajana elokuussa 2013. Hän on vastuussa yrityksen kliinisestä tutkimuksesta, epidemiologiasta, lainsäädäntöön ja tieteeseen liittyvistä asioista, lääketurvallisuudesta ja riskienhallinnasta, laatu- ja farmaseuttisista asioista sekä kehitystoiminnan parhaista käytännöistä. Vuosina 2007-2013 Stephen toimi Emergent BioSolutions -yrityksessä, aluksi tulevien tuotteiden kehitysjohtajana Iso-Britanniassa ja tämän jälkeen tuote- ja rokotekehityksen johtajana. Vuosina 1995-2007 Stephen työskenteli Wyeth Vaccines Research -yrityksessä. Tässä roolissa hän oli mukana Prevenar ja Meningitec –rokotteiden rekisteröinnissä ja työskenteli myös muiden rokotteiden parissa. Stephen opiskeli lääketiedettä Cambridgen ja Oxfordin yliopistoissa, valmistui lääketieteen kandidaatiksi (BM, BCh) vuonna 1980 ja sai lääketieteen tohtorin (DM) tittelin Institute for Cancer Research -instituutista. Stephen toimii tutkijana Farmaseuttisen lääketieteen tiedekunnassa.

Frederic GanetFrederic Ganet, Johtaja, henkilöstöasiat, lakiasiat ja sisäinen viestintä, Sanofi Pasteur MSD

Frederic Ganet on Sanofi Pasteur MSD:n henkilöstöasioiden, lakiasioiden ja sisäisen viestinnän johtaja. Hän johtaa yrityksen henkilöstöstrategioiden kehitystä sekä muutos- ja tuloshallintaa. Ennen tuloaan Sanofi Pasteur MSD:lle toukokuussa 2011, Frederic toimi johtajana ja globaalina tutkimuksen ja kehityksen HR-partnerina sekä lääketieteen alan johtajana Sanofi Pasteurilla, jonne hän tuli alunperin vuonna 2005 Etelä-Amerikan ja Tyynenmeren puoleisen Aasian alueen henkilöstöjohtajaksi. Ennen Sanofi Pasteuria Frederic työskenteli henkilöstöpuolella Merial and Bayer CropScience -yrityksessä. Hänellä on maisterintutkinto henkilöstöjohtamisesta Institut de Gestion Sociale de Lyon (IGS) –instituutista sekä tutkinto liiketoiminnassa, psykologiassa ja viestinnässä Aix en Provencen yliopistosta.

Andrea RappagliosiAndrea Rappagliosi, Johtaja, markkinointiyhteydet, terveyspolitiikka ja lääketiede, Sanofi Pasteur MSD

Andrea Rappagliosi toimii Sanofi Pasteur MSD:n markkinointiyhteyksien, terveyspolitiikan ja lääketieteen alan johtajana. Andrea työskenteli aiemmin GlaxoSmithKline –yrityksessä eurooppalaisen hallinnon johtajana ja Brysselin toimiston johtajana. Vuodesta 1992 lähtien hän on toiminut lääketeollisissa hallintatehtävissä Serono International –yrityksessä (nykyään Merck Serono International), Baxter Healthcare sekä The Ares-Serono Group yrityksissä. Uransa aikana hän on ollut jäsenenä monissa merkittävissä eurooppalaisissa lääketeollisuuden ja biotieteiden lautakunnissa, työryhmissä ja ohjausryhmissä. Hänet nimettiin äskettäin Vaccines Europen puheenjohtajaksi. Andrea aloitti työuransa Italian valtiolla. Hän suoritti lakitutkinnon Rooman ”La Sapienza” yliopistosta sekä lakikonsultin tutkinnon (LLM) Istituto Superiore dei Studi Legislativi (ISLE) – Scuola di scienza e tecnica della legislazione -instituutissa.

Nicolas GouwyNicolas Gouwy, Johtaja, globaali markkinointi, Sanofi Pasteur MSD

Nicola Gouwy toimii Sanofi Pasteur MSD:n globaalin markkinoinnin johtajana. Hän tuli yritykseen vuonna 2012 Astra Zenecalta, jossa hän toimi globaalin infektio-osaston markkinoinnin varapuheenjohtajana ja aiemmin globaalin markkinoinnin johtajana CNS-osastolla. Siellä hän oli vastuussa tuotemerkkistrategian onnistuneesta kehittämisestä Seroquel SR, Zinforo ja Fluenz -tuotteille. Ennen Astra Zenecaa Nicolas työskenteli UCB:lla erilaisissa markkinoinnin johtotehtävissä ja valvoi useita onnistuneita tuotelanseerauksia kahdeksan työvuotensa aikana. Aiemmin hän toimi erilaisissa johtotehtävissä GlaxoSmithKline (SmithKlineBeecham) ja Omega Pharma –yrityksissä.

Nicholas Gouwylla on MBA-tutkinto sekä farmasian tutkinto Gentin yliopistosta Belgiasta.

Valérie ChevalierValérie Chevalier, Johtaja, henkilöstöpäällikkö ja sidosryhmien yhteyshenkilö Sanofi Pasteur MSD:lla

Valérie Chevalier on johtaja, henkilöstöpäällikkö ja sidosryhmien yhteyshenkilö Sanofi Pasteur MSD:lla. Hänen tehtävänään on tukea puheenjohtajaa ja tarjota strategista ohjausta ja näkemystä yrityksen merkittävissä linjauksissa. Ennen nykyistä rooliaan Valerie toimi yrityksen markkinointijohtajana toteuttamassa koko Euroopan laajuista influenssa- ja pneumorokotteiden jakelua. Tämän jälkeen hänet nimitettiin johtajaksi, henkilöstöpäälliköksi ja sidosryhmien yhteyshenkilöksi tukemaan johtotiimiä vuorovaikutuksen ja poikkitieteellisten asioiden sekä sidosryhmien parissa. Ennen Sanofi Pasteur MSD:lle tuloaan vuonna 2006, Valerie toimi paikallisissa ja kansainvälisissä markkinointitehtävissä farmasian alan johtaville yrityksille kuten AstraZeneca ja Merck Serono. Hän aloitti uransa vuonna 1998 Zenecassa Ranskassa sairaala edustajana. Hänellä on tohtorintutkinto farmasian alalta Paris XI -yliopistosta ja MBA-tutkinto Hartfordin yliopistosta Connecticutista, Yhdysvalloista.

Nicoletta LuppiNicoletta Luppi, Varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sanofi Pasteur MSD, Italian jaosto

Nicoletta Luppi on Sanofi Pasteur MSD:n Italian alueen johtaja. Ennen Sanofi Pasteur MSD:lle tuloaan Nicoletta vietti lähes 20 vuotta Merck Sharp & Dohme Italy (MSD) –yrityksessä, jossa hän hallinnoi onnistuneesti useita liiketoimintayksiköitä, sydän- ja verisuoniaineenvaihdunnan toimilupaa, kahta tytäryhtiötä MSD Italy Groupin sisällä, Schering Ploughn ensiapuosastoa, sekä myös markkinointi- ja kaupallista toimintaa. Nicoletalla on alempi korkeakoulututkinto moderneissa vieraissa kielissä ja kirjallisuudessa sekä maisterintutkinto kauppatieteissä ”L.U.I.S.S.” School of Management -instituutista Roomasta (Italia).

.

Richard StubbinsRichard Stubbins, Varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sanofi Pasteur MSD, Iso-Britannian jaosto

Richard Stubbins on Sanofi Pasteur MSD:n Iso-Britannian alueen johtaja. Hän aloitti Mérieux-yrityksen eli Pasteur Mérieux Sérums et Vaccins –yhtiön Iso-Britanniassa sijaitsevassa tytäryhtiössä vuonna 1992 ja siirtyi nykyisen tehtäväänsä vuonna 1995. Richardilla oli tärkeä osuus rokoteteollisuuteen erikoistuneen kauppajärjestön eli UK Vaccine Industry Groupin (UVIG) perustamisessa. UVIG:in puheenjohtajana Richard on toiminut myös rokoteteollisuuden mediapuhemiehenä ja vuonna 2011 hänet kutsuttiin esittelemään Iso-Britannian teollisuutta European Influenza Summit -avajaiskokouksessa. Richard oli myös Royal Society and Academy of Medical Sciences -järjestön influenssapandemia-työryhmän jäsen vuosina 2008-2010. Hän valmistui Liverpoolin kaupallisesta yliopistosta (Liverpool University of Commerce) Englannissa ja suoritti sitten laillistetun tilintarkastajan tutkinnon.

Serge MonteroSerge Montero, Varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sanofi Pasteur MSD, Ranskan jaosto

Serge Montero on Sanofi Pasteur MSD:n Ranskan alueen johtaja. Ennen tätä vuonna 2013 Serge toimi Euroopan keskikokoisten maiden (Itävalta, Belgia, Tanska, Suomi, Kreikka, Islanti, Irlanti, Liechtenstein, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Portugali, Ruotsi ja Sveitsi) johtajana. Hän on työskennellyt Sanofi Pasteur MSD:lla ja sen perheyrityksissä yli 20 vuotta. Hän on tuona aikana toiminut johtoasemissa myynnin, markkinoinnin, liikejohtamisen, tarjonnan ja tietojärjestelmien aloilla. Hän on suorittanut tohtorintutkinnon tietojenkäsittelytieteessä Institut National des Sciences Appliquées -laitoksessa Lyonissa, Ranskassa, sekä taloustieteen ja pankkialan maisterintutkinnon Université de Lyon II -yliopistosta ja lisäksi maisterintutkinnon sovelletussa matematiikassa ja teknisissä tieteissä (tietojenkäsittelytiede), molemmat Université de Lyon I -yliopistossa.

Ricardo BrageRicardo Brage, Varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sanofi Pasteur MSD, Espanjan jaosto

Ricardo Brage on Sanofi Pasteur MSD:n Espanjan alueen johtaja. Ennen nykyistä rooliaan Ricardo toimi MSD Spain -yrityksen asiantuntijoiden ja sairaaloiden liiketoimintayksikön johtajana. Ricardolla on kaikkiaan yli 20 vuoden kokemus MSD/Merck & Co -yhtiöistä, sillä hän on työskennellyt eri tehtävissä myynnin ja markkinoinnin alalla sekä operaatioiden ja liiketoiminnan kehittämisen ja strategian alalla sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Ennen Merck & Co/MSD:lla vietettyjä vuosikymmeniä Ricardo aloitti ammattilisen uransa Arthur Andersenilla. Ricardolla on taloustieteen tutkinto Denisonin yliopistosta sekä MBA-tutkinto Houstonin yliopistosta Yhdysvalloista.

Andreas SanderAndreas Sander, Varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sanofi Pasteur MSD, Saksan jaosto

Andreas Sander on Sanofi Pasteur MSD:n Saksan alueen johtaja. Ennen Sanofi Pasteur MSD:lle tuloaan vuonna 2011 hän toimi Keski-Euroopan aluejohtajana ja Saksan jaoston toimitusjohtajana ALK-Abello A/S -yrityksessä. Tässä roolissaa hän oli vastuussa Saksan, Itävallan ja Sveitsin alueista. Ennen tätä Andreas on toiminut eri tehtävissä useissa eri lääketeollisuuden yrityksissä. Wyeth:llä Andreas on toiminut kaupallisena johtajana, Saksan BioPharman johtajana ja Wyethin toimitusjohtajana Puolassa keskittyen rokotteisiin ja biolääkeaineisiin. Andreaksella on maisterintutkinto farmaseuttisista tieteistä Berliinin vapaasta yliopistosta Saksasta ja MBA-tutkinto Pennsylvanian yliopiston Wharton Schoolista Yhdysvalloista.

Marc GailhardouMarc Gailhardou, Aluejohtaja ja toimitusjohtaja, Euroopan keskikokoiset maat (EMC)

Marc Gailhardou on Euroopan keskikokoisten maiden (EMC) johtaja. Alueeseen kuuluvat Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja,Islanti, Belgia, Kreikka, Irlanti, Luxemburg, Alankomaat, Portugali ja Sveitsi. Marc tuli Sanofi Pasteur -yhtiöstä, jossa hän toimi toimitusjohtajan toimistopäällikkönä. Ennen tätä Marc toimi toimilupajohtajana ja oli mukana influenssan ja pediatrisen portfolion kaupallisessa kehittämisessä ja strategisessa johtamisessa. Marc aloitti uransa Arthur Andersenin terveydenhuoltotiimissä ja toimi markkinointi- ja myyntityössä GlaxoSmithKline -yrityksessä. Marcilla on tohtorintutkinto farmaseuttisissa tieteissä ja MBA-tutkinto London Business School (LBS) -instituutiosta.