researc-dev

Tutkimus ja tuotekehitys

Kaikilla innovaatioalueilla tietotekniikasta ilmailuteollisuuteen tutkimus on auttanut löytämään ratkaisuja elämän suurimpiin haasteisiin. Kenties tärkein ala, jossa tutkimuksella on ollut merkittävä vaikutus, on terveys. Tutkimus on auttanut meidän ymmärtämään kehon immuunijärjestelmän toimintaa hallitsevia mekanismeja, mikä on johtanut merkittäviin ennaltaehkäiseviin terveyskeksintöihin kuten rokotteisiin.

Nykyään voimme ehkäistä monia vakavia tauteja, joista olemme joskus kärsineet ja jotka ovat kylväneet pelkoa – isorokkoa, poliota, tuhkarokkoa ja monia muita. Tieteellinen tutkimus auttaa meitä ehkäisemään vakavampia ja sitkeämpiä tauteja tulevaisuudessa.

Rokotteet ovat ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa

Sen sijaan, että hoitaisimme ihmisiä kun he ovat jo sairastuneet, rokotetutkimus etsii keinoja suojata ihmisten terveyttä ja torjuu taudin stimuloimalla kehon immuunijärjestelmää.
Tämä lähestymistapa on yhä vallitsevampi biolääketieteellisen tutkimuksen tulevaisuudessa, joten rokotteet sopivat hyvinkin enteilemään uudenlaista tehokkaampaa, entistä ehkäisevämpää ja tarkemmin kohdennettua lääkettä. Tämä lähestymistapa sopii yhteen myös uusien yhteiskunnallisten ja poliittisten tavoitteiden kanssa, jotka suosivat tautien ehkäisyä ja terveydenhallintaa uusien hoitojen sijaan.

Tarttuvien tautien lisäksi tutkijat käyttävät myös rokoteteknologiaa tavoitellessaan parempaa ehkäisyä kohdennetuissa populaatioissa. Jonain päivänä saattaa olla mahdollista stimuloida immuunijärjestelmää kontrolloimaan tai jopa estämään vaarallisten mutaatioiden leviämistä, Alzheimerin taudin aiheuttamaa taantumaa ym.

Alan tutkimukseen ja kehitykseen on sijoitettu yli 2 miljardia euroa ja lähes 150 rokoteprojektia on kehitteillä, joten terveyden edistämistämisellä rokotteiden avulla on valoisa tulevaisuus.

Meidän osuutemme

Sanofi Pasteur MSD sijoittaa noin 20% myyntituloistaan tutkimukseen ja kehitykseen. Jatkamme ylpeinä kumppaniemme tutkimustulosten parissa kliinisessä IIb-tutkimusvaiheessa räätälöidäksemme rokotteet optimaalisesti eurooppalaisten tarpeiden ja vaatimusten mukaisiksi. Tuomme uusia rokotteita ihmisille koko Euroopan alueella ja valmistelemme uusien käynnistystä ja jakelua tulevina vuosina.

Voitte tutustua tarkemmin nykyisiin rokotteisiimme . Kehotamme teitä keskustelemaan lääkärinne kanssa mahdollisista rokotteisiin liittyvistä kysymyksistä tai huolenaiheista.